Siapalah kita tanpa ALLAH S.W.T. ??

Tanpa ALLAH S.W.T.,  tidak mungkin kita boleh hidup di muka bumi ini ~
Tanpa ALLAH S.W.T., tentu kita tidak dapat menikmati keindahan alam ini ~
Tanpa ALLAH S.W.T., kita takkan wujud ~
Tanpa ALLAH S.W.T., tidak wujudlah ibu bapa kita, datuk nenek dan moyang kita ~
Tanpa ALLAH S.W.T., siapalah kita?


Hai semua.. :) Apa khabar? Sihat tak? ^-^ Alhamdulillah kalau sihat.. hihik! Topik apa ye malam ni??  Apa-apa pun topiknya, no hard-hard feelings ye?? :D 

Umm~~ korang pernah terfikir tak, bila korang bangun je pagi-pagi, korang masih bernafas. Kenapa korang masih hidup??  Mestilah sebab,.. ALLAH mahu memberi peluang kepada kita untuk bertaubat, menebus dosa-dosa kita sebelum ni.  Hiee.. satu hari satu peluang. Banyaknya peluang yang telah ALLAH beri kepada kita untuk bertaubat ^-^

Tapi , ramai umat manusia telah membazirkan peluang ini dengan mengisi dosa pada setiap hari :O .  Tapi tak semua yek <3 . Memang ada manusia-manusia selalu melakukan kesilapan, so baik la kita banyak-banyak berzikir kepadaNya supaya terhapuslah dosa-dosa yang kita lakukannya sama ada dengan sengaja atau tidak <3

Subhanallah <3 .  Maha Suci ALLAH ^-^   

Hehe.. takat tu je kata-kata Mai malam ni.. esok kena pergi sekolah yeah ;)  Takmau ada sesiapa mare2 ye.. nasihat ni pun untuk diri Mai jugak! :DDD  Ok goodbye, assalamualaikum semua! Jangan tidur lambat.. yee~~

~Love, Mai~

2 orang hitam:

izatty fatihah said...

yup, tu pun kita selalu abaikan peluang yg Allah bagi kan?
xpernah bersyukur..
same2la kita muhasabah diri..

#rajen2 pergi sekolah tau hihi ^^

D' Black Writer said...

:D yepp betul tuh.. :D

XD baru balik daripada sekolah nih..hehehe

Sila Tinggalkan Link

Not even the detectives, but I can sense your existence by your LINKS. ;)
Segala benda di dalam blog ni sepenuhnya milik D' BLACK WRITER. 2011-2012