[Vocaloids] - Servant of Evil (Kagamine Len)



Uhukk.. uhukk.. OK tu bukan bunyi batuk. Bunyi orang nangis. Hahaha. Mai tengah tengok Vocaloids dekat Youtube. Cop cop. Vocaloids tu pe bende? :L OK dulu Mai pernah post, tapi rasanya takde orang yang rajin nak dok tercari-cari post Mai yang dulu, kan? Hahaha.

Vocaloids tu sebenarnya watak anime yang menggunakan suara komputer dan di-Auto Tunes kan. Korang dengar pun bukannya macam suara manusia betul. Dia suara robot dan hampir-hampir manusia betul. Asalnya daripada German, watak asalnya : Kaito dan Meiko. Pastu tak berapa sangat, negara mana pulak ambik dan buat watak lain.

Akhirnya, Jepun pulak ambik vocaloids tu dan berjaya. Dia telah berjaya membuat banyak watak-watak seperti Hatsune Miku, Kaito, Meiko, Kagamine Len, Kagamine Rin, Luka dan banyak lagi lahh. Kegemaran Mai ialah pasangan kembar Len dan Rin (bukan takat kembar. Diorang boleh jadi lover, friend jugak. Haha!)

Bawah ni.. tajuknya Servant of Evil, dinyanyikan oleh Len. Tengoklah! Jangan tak tengok ;P


Dah tengok? :3 Mai kalau tengokk, nangis. Kenapa? Biar la Mai cerita pasal video ni. Vocaloids semua memang berbelit-belit maksud-maksud lagu diorang. Huh.

Al-kisah, suatu masa dulu, ada sorang princess yang berumur 14 tahun, bernama Kagamine Rin yang ruled kerajaan tu. Dia ada sorang hamba yang dia rapat, mempunyai rupa yang sama iaitu Len. Tapi, Rin ni kejam. Segala benda yang dibuat rakyat jelatanya akan diseksa. Len , sanggup menjadi jahat untuk Rin. Dia bunuh sape-sape yang disuruh Rin.

Suatu hari, Kaito dan Meiko, yang jugak rakyatnya tak berpuas hati. Diorang memberontak. Miku dibunuh hanya kerana Rin tu jeles . Apa-apa la. Bila Len tau rakyat nak bunuh Rin, Len cemas. Dia suruh Rin bertukar tempat untuk dia supaya Rin dapat melarikan diri.

So, akhirnya, Len la yang kene bunuh. Huuu! Sedihnya!! Rin pun dapat melarikan diri ke kerajaan jauh daripada situ. :(   *sedih * . tapi lepas tu, Rin insaff la kott.

:DDDD Banyak lagi vid berbelit vocaloids yang lain! :DDDD

Assalamualaikum.
~Love, Mai~

2 orang hitam:

izatty fatihah said...

waa minat sgt2 eh? kte xpernah dgr pun pasal vocaloids sebelum nie..

D' Black Writer said...

Izatty Fatihah: hehe mmg minatt. lagu diorang selalunya bawak maksud dalam-dalam.. peacee peacee.

mmg orang jarang dgr.. dulu saya pun tak pernah dgr,..hehe..

Sila Tinggalkan Link

Not even the detectives, but I can sense your existence by your LINKS. ;)
Segala benda di dalam blog ni sepenuhnya milik D' BLACK WRITER. 2011-2012