Putus Cinta? Be Strong. :)






1...2...3..4...5...6...7...8...9...10?

Ek? Apa yang Mai dok sibuk mengira ni? Hahaha. :) Mai tengah kira dah berapa hari Mai tak update blog. Wahh , lamanya!! x(  Miss korang. Wek. Bagi yang dah follow tuu, thanks sebab sudi mengfollow blog huduh ni ye. Mai dah reply follow korang hari ni. Hekhek!

Huahh.. recently Mai memang suka gila la dekat quotes. :) Lagi-lagi yang ada makna dalam tu. Perhh.. suka bhai! Pastu post kat FB! Hahaha! :D Ataupun ada satu yang Mai minat ni:



Wah. "Pinjam" daripada 9gag !! xD Hihi.
Semalam pun Mai baru kena inject. Nak elak kanser apa entah. Haha. Sakit tahu. Mai nak nangis pun, Mai ketawa kuad-kuad. Kawan-kawan pun ingat Mai gilak sudah. Haha, kena la happy dan gumbira untuk menyorokkan kesedihan di hati ni. *ni dah menyimpang* :P

Ok. Mai ada tujuan buat post ni. Siapa kat sini pernah putus cinta? Wa.. angkat tangan sikit. Saje nak tengok. Sebenarnya, Mai ada sorang manusia ni bernama S. Ceh. xD Nama terpaksa dirahsiakan. Dia baru.. urm.. dah lama jugak la putus cinta. Tapi, dia sayang sangat dekat ex dia ni. Dia selalu tertanya-tanya, kenapa ex dia sanggup clash dengan dia.

Bila tengok dia selalu sedih, Mai pun sedih jugak. Huuu. Biasa la. Sayang sangat bagaikan abang kandung. Cehh! Haha. :')  

Cinta tu perasaan yang memang pelik. Mai belum prnh jatuh cinta, so taktahulah rasa dia macam mana. Hekhek. Tapi, bila tengok S sedih, dushh.. memang sedih lah. Cinta ni bukannya satu. Kalau dia ditakdirkan untuk kau, sejauh mana pun dia pergi, dia tetap akan jadi milik kau.

Tapi kalau takdir sudah tercatat lain, sebanyak cinta dan kasih kau kat dia pun, dia tetap akan pergi bersama yang lain. Hm. Mesti ada takdir atas pemergian dia. Aku tahu, kau orang baik dan aku tahu mesti ada yang lebih baik menanti kau pada waktu akan datang. Hiee.. jadi janganlah sedih. 

Kadang-kala, tembok ego yang tinggi tu kena runtuhkan juga. Kalau kita buat silap, kena la memohon maaf. Kalau tak, hubungan tu tak ke mana tau. 


Hidup ceria :) Takmahu sedih-sedih lagi. Lagipun, kau masih ada ALLAH S.W.T. , tempat untuk mengadu. Masih ramai lagi yang sayangkan kau, jangan buat benda-benda pelik yea. :)  You need to be strong as a man. As a person. As a muslim. :)


Assalamualaikum.
~Love, Mai~




4 orang hitam:

HearTpaiN said...

mm, cm utk aq je, -.-'

HearTpaiN said...

mmmm, okie dokie,!

D' Black Writer said...

HeartPain: Apsal pulak kau terasa nih, ni untuk abg aku daa... tapi tkpe.. aq kasi smngt untuk semua org . weee xD

zizie said...

bila dah dapat pengganti, mesti dia dah xsedih2...

Sila Tinggalkan Link

Not even the detectives, but I can sense your existence by your LINKS. ;)
Segala benda di dalam blog ni sepenuhnya milik D' BLACK WRITER. 2011-2012